Buskerud/Vestfold ungdomsstorband

Buskerud musikkråd og Østnorsk jazzsenter presenterer:

BUVUS – BUSKERUD & VESTFOLD UNGDOMSSTORBAND 2016

Vi inviterer Buskerud- og Vestfoldungdom i alderen 15 til 20 år til å bli med i BUVUS – Buskerud & Vestfold ungdomsstorband.
BUVUS er åpen for påmelding fra alle som spiller blåseinstrumenter. Vi har også ledig plass for en bassist, pianist eller trekkspiller. (For skoleåret 2015/2016 er det ikke ledig plass på trommer, perkusjon eller gitar).

BUVUS har tre til fire øvingssamlinger i løpet av året, fortrinnsvis i helger og på fridager. Det vil også bli avholdt konserter våren og sommeren 2016.

Musikalsk leder for 2016 er Andreas Rotevatn. Andreas er trombonist og for tiden tar han en mastergrad på Norges musikkhøgskole. I tillegg til studiene spiller han med mange forskjellige band i ulike stilarter; fra New Orleans-jazz med Ytre Suløens Jassensemble til ska-pop med Razika. Andreas har spilt mye med storband og han er veldig glad i å komponere og arrangere musikk for storband, korps og jazzband. Han har lang fartstid fra undervisning blant annet gjennom paradebandet Jazzlogen i Molde jazzfestival.

Ikke nok med Andreas, men vi har i tillegg fått Mjøndøling og tubaist Steffen Granly med i BUVUS-teamet. Steffen har studert jazz på Griegakademiet i Bergen og ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, og er nå frilans musiker på heltid med blant andre bandene Chili Vanilla og Braskiri. Granly har lang erfaring fra å organisere sommerkurs for Norges musikkorpsforbund, så det kan hende at mange unge musikere fra Vestfold og Buskerud har møtt han der. Steffen ser veldig fram til å være med på å utvikle BUVUS til et av Norges beste ungdomsband.

Repertoaret for BUVUS vil i 2016 bestå av både gamle slagere og ny, originalskrevet musikk for besetningen. Felles for all musikken som Andreas tar med seg til bandet, er groover og sterke melodier med plass til mye improvisasjon. Rotevatn har bakgrunn fra både rock, jazz, pop og elektronika, og hans sjangerbrede musikkinteresse vil gjenspeiles i repertoarutvalget.

Hvis du har lyst til å spille storbandmusikk, lære mer om jazz, improvisasjon og komponering, og i tillegg møte mange andre musikkinteresserte, er dette noe for deg!

Øvinger med BUVUS 2016:

NB. Hvis du ikke har deltatt med BUVUS tidligere, må du fylle ut:

Påmeldingsskjema til BUVUS Buskerud & Vestfold ungdomsstorband 2016

Kontakt oss

Buskerud musikkråd
Telefon: 476 10 999
E-post: buskerud@musikk.no

Grønland 60
3045 Drammen