27.04.2017 13:19 Skrevet av

Utstyr og vedlikehold - De fleste bruker  noen form utstyr når en musisere. Innen for de fleste sjangere er det også viktig med lager.

Kjøp av utstyr

Alle knapper og kontroller bør være skrudd fast i det utvendige chassiet (platen/overflaten).
Dette gjelder alle former for utstyr: Gitarforsterkere, miksere, effektpedaler/prosessorer osv

Sanganlegg/PA

Sanganlegget benyttes til sang, akustisk gitar, keyboards, DJ'er etc. Dette gjør at et sanganlegg bør være i stand til å håndtere mange utøvere på en gang. Anlegget bør være mobilt, slik at det også går an å benytte det i andre sammenhenger enn på øvingslokalet. Eks: Spillejobber, taleanlegg på 17.mai etc. En vanlig feil er å kjøpe et anlegg som er for svakt i forhold til det reelle behovet. Resultatet er at anlegget kan gå i stykker: Høyttalere blir sprengt og forsterkere overbelastes/brenner opp.

Backline

Backline er alt det personlige utstyret for musikerne: Trommer, gitar/bass forsterkere etc. Det vil si alt som er på en scene, utenom det som inngår i sanganlegget. (PA)

Oppkobling og bruk

Du/dere har pakket ut av esken(e). Gjør følgende...

Vedlikehold

Vedlikehold er alfa og omega!

Elektrisitet

Et øverom må ha tilgang til strøm. Hva er viktig å være oppmerksom på, hvor mye strøm trengs, hvilke belastninger er normale i et øverom. Her får du dele erfaringene fra andre som har bygd og driftet øverom i flere år.